woensdag 18 januari 2012

Mobiele portemonnee

Een aantal dagen geleden postte ik een bericht over de Sony SmartTags met NFC ondersteuning. Daarbij gaf ik aan dat het ‘uiteindelijk’ mogelijk wordt om op deze manier te betalen maar je hiervoor wel een toestel met NFC moet hebben. Het is echter al mogelijk en zelfs op toestellen die deze techniek niet standaard ondersteunen. 

Tromgeroffel 
Moneto introduceert namelijk de mobiele portemonnee. Deze toepassing bestaat uit een microSD kaart, een applicatie van, en een account bij datzelfde Moneto. Het kaartje is uitgerust met een NFC antenne en ontvanger waardoor je deze techniek nu in bijna alle Android en iOS smartphones kunt gebruiken. 

Weer buiten de boot 
Het principe werkt met een prepaid tegoed waardoor je bankrekening niet aan het kaartje is gekoppeld. Vervolgens kun je het tegoed op verschillende manieren opwaarderen en op uiteenlopende locaties in de wereld betalen. Laat Nederland nou niet bij die uiteenlopende locaties horen waar je kunt betalen. Daarvoor zul je dus geduld moeten hebben en gezien de financiële toestand waarin de wereld en dus ook banken verkeren, acht ik de kans zeer gering dat er ook maar één Nederlandse bank is die in 2012 in deze toepassing wil investeren. Misschien zit ik ernaast en betalen we aan het eind van dit jaar allemaal mobiel. 

In de VS, Engeland, Duitsland en Zwitserland kun je wel bedragen onder de 25 euro op deze manier afrekenen. Mocht je die kant op gaan, hier misschien langer verblijven of gewoon tijdens de après-ski niet aan je portemonnee wilt denken, dan is het een handig alternatief. 


(Bron: phonescoop.com)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten