zaterdag 14 januari 2012

De wereld om je pols

De Sony SmartWatch werd deze week op de CES (Consumer Electronics Show) in Las Vegas geïntroduceerd. Een horloge dat draadloos met je smartphone communiceert is niet nieuw. In tegendeel, het is iets dat al jaren op de markt is maar nog niet om de pols van 'de gewone man' is doorgedrongen.

Bekijk hieronder de promo video van Sony:


Onder andere Sony (Ericsson), LG en i'm Watch brachten eerder al vergelijkbare digitale uurwerken op de markt. Hoewel de voorlopers van Sony Ericsson nog veel weg hadden van een traditioneel horloge, lijkt dit exemplaar al behoorlijk op een smartphone. Dat betekent overigens niet dat je het apparaat zo kunt gebruiken. Connectie met een Androidsmartphone is een vereiste. 

Maar zodra je al joggend de natuur ingaat, zul je die logge smartphone toch ergens kwijt moeten kunnen. In die zin snap ik de toevoeging van het horloge m.b.t. sport niet helemaal. Maar wanneer je de smartphone ergens in een tas kunt stoppen en dankzij dit apparaat bij een binnenkomend gesprek niet je hele tas overhoop moet halen, denk ik dat het een groot succes is. Feit is alleen dat met name vrouwen zich vaak in dat soort situaties begeven. Mijn HTC'tje zit toch echt gewoon in mijn altijd binnen bereik zijnde broekzak. Een plek waar die voorlopig ook lekker blijft zitten.

Mocht je het toch een interessant product vinden, hier een lijstje alternatieven:

i'm Watch 















Allerta InPulse
















sWaP 















LG Prada Link (oudste model)









Geen opmerkingen:

Een reactie posten